THERMOGRAFIE


Binnen de bouw is thermografie een prima methode om temperatuurverschillen in kaart te brengen. Een thermografische meting kan helpen om warmteverlies, koudebruggen en of lekkages op te sporen. Bouwbedrijf Schlimbach beschikt over een professionele infrarood camera om thermografische metingen uit te kunnen voeren.


Hoe werkt thermografie?

Op basis van temperatuurverschillen wordt een beeld gevormd van de thermische kwaliteit van een gevel- of dakconstructie. Ook kan lekkage van verwarmingsleidingen in wanden en vloeren inzichtelijk worden gemaakt. Met een infraroodcamera wordt de uitgezonden straling vertaald naar een thermogram. Een thermogram is een ‘afbeelding’ waarin niet het visuele beeld weergegeven wordt, maar een kleurenweergave van de gemeten hoeveelheid straling.


Waarvoor kan thermografie ingezet worden?

Een thermografisch onderzoek kan ingezet worden voor zowel bestaande panden als nog op te leveren nieuwbouwpanden. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van thermische lekken in een nieuw gebouw. Door gebruik te maken van thermografie verkleint u het risico op drastische bouwkundige ingrepen. Bij bestaande panden kunt u denken aan het opsporen van lekkages van vloerverwarming, de kwaliteit van de isolatie van het gebouw en het vinden van luchtlekken.Copyright © All Rights Reserved